κρουστικα κυματα για στυτικη δυσλειτουργια. μεθοδος και κοστος

κρουστικα κυματα στυση
εξοπλισμος

Ο ουρολόγος ανδρολόγος Αντώνης Λογοθέτης χρησιμοποιεί το AriesED της Dornier, το οποίο προσφέρει απαράμιλλη αποτελεσματικότητα στην καλύτερη αναλογία ποιότητας-τιμής.

κρουστικα κυματα κοστος
πληρωμη

Προσφέρεται η δυνατότητα πληρωμής με πιστωτικές κάρτες Visa και Mastercard καθώς και η δυνατότητα εξόφλισης σε τρεις άτοκες μηνιαίες δόσεις.

κρουστικα κυματα τιμη
προσφορα

Προσφέρεται η δυνατότητα σημαντικής έκτωσης εαν το συνολικό κόστος της θεραπείας προπληρωθεί. Παρακάτω θα βρείτε αναλυτικότερα το κόστος θεραπείας.

τεκμηριωμενη και αποτελεσματικη θεραπεια για τη στυτικη δυσλειτουργια

Η βιβλιογραφια για την αποτελεσματικοτητα των κρουστικων κυματων στη θεραπεια της στυτικης δυσλειτουργιας ειναι εξαιρετικα μεγαλη.

Τα κρουστικά κύματα δεν είναι κάτι καινούργιο στην ουρολογία. Οι ουρολόγοι τα χρησιμοποιούν εδώ και τριάντα χρόνια. Η αρχική εφαρμογή ξεκίνησε από τα κρουστικά κύματα υψηλής ενέργειας για τον κατακερματισμό λίθων του ουροποιητικού, αλλά μελέτες έχουν γίνει και σε άλλους τομείς της ουρολογίας όπως η θεραπεία του χρόνιου πυελικού πόνου και η κάμψη του πέους. H αντιφλεγμονώδης, αναλγητική, αγγειογενετική και θεραπευτική δράση των κρουστικών κυμάτων στους ιστούς είναι επιβεβαιωμένη από πολλές μελέτες. Όσο αφορά τη στυτική δυσλειτουργία, σήμερα διαθέτουμε αρκετές προοπτικές, τυχαιοποιημένες, διπλά τυφλές, έναντι placebo μελέτες, οι οποίες τεκμηριώνουν τη βελτίωση της στύσης των ασθενών τόσο κλινικά, όσο και αιμοδυναμικά. Η εφαρμογή αφορά ασθενείς με αγγειακής αιτιολογίας στυτική δυσλειτουργία και έχει αποτελεσματικότητα της τάξης του 70% με 80%. Έτσι τα κρουστικά κύματα έχουν βρει μία ακόμα θέση στο οπλοστάσιο του σύγχρονου ουρολόγου.

θεραπεια στυτικης δυσλειτουργιας με κρουστικα κυματα

οδηγιες για ασθενεις
πως γινεται η θεραπεια με κρουστικα κυματα

Το πρωτόκολλο θεραπείας με κρουστικά κύματα που χρησιμοποιείται είναι το εξής: ο ασθενής ξαπλώνει και με τη χρήση άφθονου τζελ η κεφαλή του μηχανήματος εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του πέους. Γίνονται συνολικά 1500 κτυπήματα ανά συνεδρία με συχνότητα 4Hz και πυκνότητα ενέργειας 0,096 mJ/mm2 . Γίνονται δύο συνεδρίες την εβδομάδα για τρεις εβδομάδες. Ακολουθεί παύση τριών εβδομάδων και μετά επανάληψη για άλλες τρεις εβδομάδες. Συνολικά γίνονται δώδεκα συνεδρίες. Εναλακτικά μπορεί να εφαρμοστεί το βραχύ πρωτόκολλο, όπου γίνονται έξι εβδομαδιαίες συνεδρίες των 5000 χτυπημάτων με συχνότητα 8Hz και πυκνότητα ενέργειας 0,051 mJ/mm2. Ο ασθενής βλέπει αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες.

ποιο ειναι το κοστος θεραπειας με κρουστικα κυματα

Το κόστος κάθε συνεδρίας με κρουστικά κύματα είναι εκατό ευρώ. Το συνολικό κόστος για δώδεκα συνεδρίες ανέρχεται στα χίλια διακόσια ευρό αλλά δίνεται η δυνατότητα σημαντικής έκπτωσης στα χίλια από χίλια διακόσια ευρό, εάν η συνολική θεραπεία προπληρωθεί. Στην περίπτωση που εφαρμόζεται το βραχύ πρωτόκολλο, το κόστος είναι διακόσια ευρώ ανά συνεδρία, αλλά το συνολικό κόστος δεν αλλάζει. Να σημειώσουμε ξανά οτί με αυτά τα χρήματα ο ασθενής θεραπεύεται από την στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας και δεν χρειάζεται να ξοδεύει χρήματα για μη συνταγογραφούμενα φάρμακα τα οποία διορθώνουν μόνο προσωρινά το σύμπτωμα.