η ιστορια των κρουστικων κυματων

οταν η θεραπεια βασιζεται στην τεχνολογια, ειναι καλο να εμπιστευομαστε αυτους που εχουν δωσει εχεγγυα ποιοτητας και αποτελεσματικοτητας.

Η Dornier MedTech με έδρα στο Μόναχο (Γερμανία) είναι μια εταιρία ιατρικών μηχανημάτων γνωστή για τις πρωτοποριακές τεχνολογίες της και τις επαναστατικές θεραπείες στην ουρολογία. H Dornier περηφανεύεται για της υψηλής τεχνολογίας μηχανήματά της, τα οποία προκύπτουν από μια μεγάλη ιστορία καινοτομίας, υπεροχής και επιχειρηματικότητας. Η επιτυχία της Dornier οφείλεται σε ανθρώπους με εφευρετικό πνεύμα. Η εταιρία ιδρύθηκε από τον Claude Dornier, ο οποίος γεννήθηκε στη Βαυαρία το 1884 και το 1907 αποφοίτησε από το Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Εργαζόμενος ως επιστημονικός σύμβουλος, ξεκίνησε να ασχολείται με βασική έρευνα και σχεδιασμό. Τα αρχικά του σχέδια ήταν η θεμέλιος λίθος της εξέλιξης των μεταλλικών αεροσκαφών. Κατά την έρευνα της ομάδας του Dornier στην αεροδιαστημική τεχνολογία, ανακαλύφτηκε ένα προηγουμένως ανεξήγητο φαινόμενο. Σκασίματα εμφανιζόντουσαν στην επιφάνεια των αεροπλάνων καθώς αυτά προσέγγιζαν το φράγμα του ήχου, γεγονός που οφειλόταν στο κρουστικό κύμα που δημιουργούνταν μπροστά από σταγονίτσα υγρασίας. Αυτό το εύρημα σε συνδυασμό με τη στενή συνεργασία νοσοκομείων και των εργαστηρίων Dornier, οδήγησε στην ανακάλυψη από την εταιρία της εξωσωματικής λιθοτριψίας με κρουστικά κύματα. Από τότε εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν θεραπευτεί με τη χρήση αυτής της ανακάλυψης της Dornier.

Ιστοσελιδα Dornier

πλεονεκτηματα των κρουστικων κυματων

Η όλη διαδικασία γίνεται εύκολα στο ουρολογικό ιατρείο και διαρκεί μόνο 20 λεπτά. Η μέθοδος είναι ανώδυνη, μη επεμβατική, χωρίς ουλές, χωρίς παρενέργειες ή επιπλοκές.

Ευκολια

Οι στύση που επιτυγχάνεται είναι αυθόρμητη και φυσική. Ο ασθενής δεν χρειάζεται κάποια αμήχανη διαδικασία πριν τη σεξουαλική επαφή, ούτε χρειάζεται να μοιραστεί με κάποιον οτι είναι σε θεραπεία.

Διακριτικοτητα

Τα φάρμακα και οι ενέσεις για στυτική δυσλειτουργία δεν συνταγογραφούνται και δεν θεραπεύουν. Άρα το οικονομικό βάρος είναι μόνιμο και όχι προσωρινό όπως με τα κρουστικά κύματα.

οικονομια
ουρολογος κρουστικα κυματα

ουρολογος ανδρολογος

βιογραφικο αντωνη λογοθετη

Ο χειρουργός ουρολόγος Αντώνιος Λογοθέτης αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο το 2003. Εκπαιδεύτηκε στην Παιδοχειρουργική στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και εν συνεχεία εκπαιδεύτηκε στην Ουρολογία, αρχικά στο Νοσοκομείο Σύρου και ολοκλήρωσε την ειδίκευση του στην Ουρολογία στην Πανεπιστημιακή κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου, όπου εκπαιδεύτηκε σε όλη την γκάμα της σύγχρονης ουρολογίας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εξειδικεύτηκε στην Νευροουρολογία και Ακράτεια (Southmead NHS Trust, Bristol) και στην Ογκολογική Ουρολογία(The Christie NHS Foundation Trust, Manchester). Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Πανεπιστημιακής Ουρολογικής Κλινικής και υποψήφιος διδάκτορας. Επίσης είναι υπεύθυνος για το Ουροδυναμικό εργαστήριο στο Ιατρικό Αθηνών. Τομείς ενδιαφέροντος του είναι η ενδουρολογική αντιμετώπιση παθήσεων του ουροποιητικού, η θεραπεία παθήσεων του κατώτερου ουροποιητικού σε ασθενής με νευρολογικά νοσήματα (πχ. πολλαπλή σκλήρυνση, Parkinson) και η αντιμετώπιση ουρολογικών όγκων με εξειδίκευση στον καρκίνο του πέους.

θεραπεια με κρουστικα κυματα

ουρολογικες εφαρμογες
  • στυτικη δυσλειτουργια

    Η θεραπεία με κρουστικά κύματα έχει εφαρμογή στη στυτική δυσλειτουργία αγγειακής αιτιολογίας με υψηλά ποσοστά επιτυχίας.

  • χρονιος πυελικος πονος

    Η θεραπεία με κρουστικά κύματα έχει δοκιμαστεί και εφαρμοστεί σε περιπτώσεις χρόνιας φλεγμονής και πόνου, όπως στη χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα και χρόνιο πυελικό άλγος.

  • καμψη πεους - Peyronie

    Τα κρουστικά κύματα έχουν εφαρμογή στη νόσο Peyronie για τη μείωση του πόνου και της κάμψης που οφείλονται στην ινώδη πλάκα.